Kalle Rovanperä ajaa puolikkaan WRC-kauden 2024

Monivuotisen jatkosopimuksen Toyotan kanssa tehnyt Kalle Rovanperä ajaa täyden MM-kauden taas 2025. Rovanperä perustelee päätöstään “akkujen lataamisella”.

Rallin kaksinkertainen ja hallitseva maailmanmestari Kalle Rovanperä ei puolusta titteliään ensi vuonna, sillä hän ajaa vain puolet WRC-kauden kilpailuista. Monivuotisen jatkosopimuksen Toyotan kanssa solminut Rovanperä kertoo asiasta yhteistyökumppaninsa Unibetin videolla, joka on julkaistu Rovanperän sosiaalisen median tileillä.

– Päätöksen takana on monia syitä. Mutta suurin niistä on se, että olen ajanut rallia nyt 15 vuotta, mikä on minulle aika pitkä aika, 23-vuotias Rovanperä kertoo Unibetin videolla.

– Viime rallikaudet ovat olleet mahtavia, mutta myös hyvin kuluttavia sekä henkisesti että fyysisesti. Täysipäiväinen rallin ajaminen ympäri maailmaa sekä MM-titteleistä taisteleminen ovat vieneet minulta todella paljon aikaa ja energiaa, Rovanperä taustoittaa päätöstään.

– Siksi koen, että ensi vuonna minun on hyvä ajaa vain puolikas WRC-kausi, jotta saan ladattua akkuja sekä virkistettyä mieltäni. Sen jälkeen olen taas valmis ajamaan täysiä MM-kausia ja taistelemaan maailmanmestaruuksista täydellä teholla!

WRC-kaudella 2024 ajetaan yhteensä 13 MM-osakilpailua, joista Rovanperä ja hänen kartturinsa Jonne Halttunen ajavat puolet. Päätös valikoiduista MM-ralleista tehdään yhdessä Toyotan kanssa.

Lisääntyvää vapaa-aikaansa Kalle Rovanperä aikoo viettää muun muassa muiden moottoriurheiluharrastustensa parissa. Luvassa on ainakin drifting-kisoja sekä mahdollisesti myös muita moottoriurheilutapahtumia, Rovanperä kertoo Unibetin videolla.

2 kommenttia artikkeliin ”Kalle Rovanperä ajaa puolikkaan WRC-kauden 2024”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.