MX-Liiga aloittaa motocrosskauden Vantaalla tulevana viikonloppuna

Vantaa avaa motocrosskauden

Motocrossarit pääsevät jälleen tositoimiin, kun kilpailukausi käynnistyy Vantaalla ajettavalla kaksipäiväisellä SML Loukko.com MX-liigan ensimmäisellä osakilpailulla.

Motocrosskuljettajat voivat katsoa talven päättyneeksi, kun kauden ensimmäinen kilpailu polkaistaan käyntiin tulevana viikonloppuna Vantaan Vauhtikeskuksen motocrossradalla Etelä-Suomen Moottorikerhon isännöimänä. Kansallisessa MX-liigassa ajetaan viime kauden tapaan seitsemän osakilpailua. MX-liiga on edelleen motocrossharrastajien suosiossa, sillä mukaan kilpailuun on ilmoittautunut kaikkiaan miltei 300 kilpailijaa.

Nuorimmista aloitetaan

Lauantaina radalle pääsevät kisan nuorimmat kuljettajat. Moottorit pärähtävät ensimmäisen kerran käyntiin aika-ajojen merkeissä kello 8.10. Ensimmäiset kilpaerät käynnistyvät kello 11.00 ja tästä eteenpäin mennään nonstop-aikataululla, kunnes päivän viimeinenkin erä on ajettu.

Kilpailu alkaa MX50-luokalla, jossa kilpailijoiden ikä on 5-8 vuotta ja pyörät ovat kaksitahtisia, alle 50-kuutioisia. Myös sähkömoottoripyörällä osallistuminen on mahdollista. Mukaan on

ilmoittautunut 19 kilpailijaa

MX65-luokassa kilpailijat ovat 7-12-vuotiaita ja pyörät 50-65-kuutioisia. Kilpailijoita on lähtöluettelossa 77 kappaletta.

Ennakkosuosikkeja on todella vaikea nimetä. Viime kauden sarjanelonen Miko Korpela on joka tapauksessa ilmoittautuneiden listalla. Mukana on myös muun muassa viime kauden MX50-luokan kärkikolmikko Felix Lind, Jooa Hakulinen ja Ivor Torim.

MXC/B- ja MXC/A-luokissa ajetaan joko alle 85-kuutioisella kaksitahtisella tai alle 150-kuutioisella nelitahtisella pyörällä.

Kilpailijat ovat 10-15-vuotiaita. Kilpailijoita on ilmoittautunut yhteensä 98. Erävoittajat tulevat varmasti kansallisen C/A-luokan puolelta, jossa ennakkoon kovimpia nimiä ovat viime kauden sarjavoittaja Eemil Pesonen sekä C/B-luokan sarjavoittaja Lari Hartus.

MX-liigapisteistä kisattavassa C/B-luokassa puolestaan viime kaudella MX65-luokan mestariksi ajanut Elias Villanen sekä saman luokan sarjakolmonen Jimi Marttila lähtevät hakemaan menestystä nyt luokkaa korkeammalta. Myös järjestävän kerhon kuljettajalta, Eeka Laaksoselta voidaan odottaa hyvää suoritusta.

Sunnuntaina myös Suomen Cupia

Sunnuntaina radalle mennään samalla aikataululla kuin lauantainakin Päivä käynnistyy aika-ajoilla kello 8.10 ja tositoimiin kisamielessä startataan ensimmäisen kerran kello 11.00, jolloin rataa pääsevät kiertämään MX65-luokan kilpailijat, jotka pääsevät näin ainoana lauantain luokkana radalle myös sunnuntaina.

MXV35-luokassa ajetaan Suomen Cupin pisteistä, joita lähtee tavoittelemaan 25 kilpailijaa. Mukana on lähes koko viime vuoden kärkikaarti. Mikäli aivan suuria yllätyksiä ei tapahdu, niin viisikosta Janne Metsämäki, Eemi Mutikainen, Matti Korkeamäki, Marko Jumppanen ja Teppo Kauppinen löytyy varmasti podiumin miehittäjiä Vantaallakin.

MXV50-luokassa Suomen Cupin pistejahtiin lähtee 20 kuljettajaa, joista viime kauden MXV45-luokan sarjakakkonen Lari Lehtiö saa varmasti ottaa harteilleen ykkössuosikin viitan. Tuosta viitasta lienee varmasti kiinnostunut myös MXV55-luokan viime kauden sarjakakkonen Pasi Virtanen. Myös Tommi Laine on nimi jota kannattaa seurata, eikä unohtaa kannata myöskään suuremmat meriittinsä jalkapallon parissa saavuttanutta Sami Hyypiää.

Sunnuntaipäivän päättää MX125-luokan kansallinen kisa, jossa ilmoittautuneita on 58. Joukossa on paljon kovia nimiä, mutta ehkä suurin mielenkiinto kohdistuu kuitenkin siihen, miten nuorten miesten joukossa tulee menestymään Melissa Mäntylä. WS Junior Racing -tiimin kuljettaja vei ylivoimaisesti viime kaudella nimiinsä ensi kertaa ajetun naisten luokan Suomen mestaruuden.

Tapahtumaan on molempina päivinä vapaa pääsy ja alueella on kahviopalvelut. Vantaan Vauhtikeskus sijaitsee osoitteessa Katriinantie 31, 01530 Vantaa

————————————————————————————–

SML Loukko.com MX-liiga Vantaa, osakilpailu 1/7, la-su 6.-7.5.2023 Etelä-Suomen Moottorikerho ry Vantaan Vauhtikeskus Katriinantie 31, 01530 Vantaa w [1]ww.esmk.fi

Tulokset www.tulosarkisto.fi

SML Loukko.com Motocross-Liiga 2023

7.-8.5. Vantaa

13.-14.5. Pesämäki

10.-11.6. Iisalmi

8.-9.7. Kajaani

22.-23.7. Kuopio

19.-20.8. Imatra

2.-3.9. Sipoo

SML Loukko.com Motocross-Liiga

www.facebook.com/SMLmotocrossliiga

Instagram mxliiga

Suomen Moottoriliitto ry
www.moottoriliitto.fi

Yksi kommentti artikkeliin ”MX-Liiga aloittaa motocrosskauden Vantaalla tulevana viikonloppuna”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.