Rallisprint SM -sarjassa siirrytään asfaltille – Kauden kolmannet pisteet jaossa Mikkelissä

Kuusi osakilpailua tällä kaudella käsittävä Rallisprint SM -sarja jatkuu parin kuukauden mittaisen tauon jälkeen tulevana lauantaina Mikkelissä, kun vuorossa on kauden ensimmäinen asfalttiosakilpailu, Mikkeli SM Sprint. 

Tuskun teollisuusalueella ajettavaan kauden kolmanteen osakilpailuun lähdetään mielenkiintoisista asetelmista. Kaksivetoisten SM-sarjassa piikkipaikkaa 27,5 pisteellä jakavat Juha Lusa (PokyUA) ja Ville Reuter (KaMK), joilla on molemmilla takana vahva talvikausi. Kärkikaksikko napsi kauden kahdesta talvikisasta omien luokkiensa voitot ja molemmat onnistuivat myös Oulun avauskilpailussa hyödyntämään 1,5-kertaiset pisteet. 

Kolmantena kisaan starttaa Kasperi Heikkinen (KajUA), jolla on kasassa 22,5 pistettä. Heikkinen aloitti kauden loistavasti luokkavoitolla 1,5-kertaisten pisteiden siivittämänä, Laukaassa vastassa oli tukku Ralli SM -sarjasta tuttuja kilpailijoita ja tuloksena 6. sija. 

Neljäntenä Mikkelin asfalttirataa taltuttamaan lähtee Ari-Pekka Koivisto (YUA), joka oli talvella hyvässä iskussa ottamalla molemmista kisoista luokkavoitot kerryttäen pottiin 22 pistettä. Koivistolla on vielä käyttämättä 1,5-kertaiset pisteet, jonka vuoksi pistetaulukko ei kerro ihan täyttä totuutta. 

Junioreiden SM-sarjassa Heikkinen on johdossa 0,5 pisteellä ennen Koivistoa. Kolmantena majailee Valtteri Koski (AL-Härmä), jolla on kasassa 20 pistettä. 

Yllättääkö lajilegenda nuoren mestarin nelivedoissa?

Nelivetojen sprinttiautoluokassa kilpaileva viime vuoden Suomen mestari Tuukka Hallia (MäntsMK) on ollut tälläkin kaudella vertaansa vailla. Tuloksena vakuuttavat voitot kauden molemmista kilpailuista ja sarjan johto 22 pisteellä. 

Hallia kärsi kuitenkin tappiot Aurora Sprint Asfalttisarjan kauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa konkari Jari Lamminsivulle (HämUA), joten Mikkelissäkin on varmasti odotettavissa mielenkiintoinen voittokamppailu näiden kahden välillä. 

Sanansa on sanottavana myös sarjakakkonen Juho Mäki-Tammelalla (LakUA), joka on napannut kummassakin aiemmassa osakilpailussa sprinttiluokan kakkossijat. Voitonnälkä on varmasti kasvanut kevättauon aikana. 

Ralliautoluokassa kilpailevat Toni Herranen (KR-Team) ja Kristian Nieminen (ToivAUK) jakavat nelivetojen kolmostilan. Herrasta ei kuitenkaan tällä kaudella sarjassa todennäköisesti enää nähdä, joten Nieminen on selvä ykkösuosikki seiskaluokassa. 

Suomi Cup -luokissa johtopaikoilta Mikkeliin saapuvat Jukka Lifländer (ImUA, Seniorit), Meiju Viitanen (RaaUA, Naiset) ja Ville Vatanen (K-KUA, Nuoret). 

Mikkeli SM Sprintin ensimmäinen kierros käynnistyy lauantaina klo 11:00. 

Sarjasäännöt 2023 »

Seuraavat osakilpailut

6.5. SM Sprint, Mikkeli
10.6. Tahko SM Sprint, Nilsiä
9.9. Transport Hosike Oy SM-Rallisprint, Säkylä
23.9. Leppävirta SM-Sprint 

Rallisprint SM -pisteet: 2/6 osakilpailua

Kaksiveto-SM
1. Juha Lusa 27,5p
1. Ville Reuter 27,5p
3. Kasperi Heikkinen 22,5p 

Neliveto-SM 
1. Tuukka Hallia 22p
2. Juho Mäki-Tammela 18p 
3. Toni Herranen 16,5p 

Junioreiden SM
1. Kasperi Heikkinen 22,5p
2. Ari-Pekka Koivisto 22p  
3. Valtteri Koski 20p 

Kaikki pisteet »

Mikkeli SM Sprint -info, reitti & aikataulu

Mikkelin SM Sprintissä ajetaan kaksi kierrosta Mikkelissä sijaitsevan Tuskun teollisuusalueella, radan pituus on 3200 metriä. Kilpailukeskus sijaitsee osoitteessa Sorvarinkatu 5, 50100 Mikkeli. 

Kilpailun aikataulu

Lauantai 6.5.

6:30 Kilpailutoimisto avataan
7:00 Ilmoittautuminen alkaa
7:15 Rataan tutustuminen alkaa
9:45 Rataan tutustuminen alkaa nuottiluokille
10:30 Rata suljetaan muulta liikenteeltä
10:35 Ohjaajakokous
11:01 Kilpailun lähtö

Live-tulospalvelu »
Kilpailun ilmoitustaulu »
Kilpailuun ilmoittautuneet »

Liput: 10€ / hlö (yli 12-vuotiaat) 

Yksi kommentti artikkeliin ”Rallisprint SM -sarjassa siirrytään asfaltille – Kauden kolmannet pisteet jaossa Mikkelissä”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.