Motocrossin SML Loukko.com MX-liiga polkaistiin käyntiin Vantaan Vauhtipuistosta

MX-liiga käynnistyi

Motocrossin SML Loukko.com MX-liiga polkaistiin käyntiin Vantaan Vauhtipuistosta. Luokkavoittoihin sarjan avauksessa ylsivät Oliver Härkönen, Mikke Lindström, Eeka Laaksonen ja Eemil Pesonen.

Motocrossin SML Loukko.com MX-liigassa ajetaan viime kauden tapaan seitsemän kisaviikonloppua. Sarja käynnistyi Vantaalta Etelä-Suomen Moottorikerhon isännyydessä. Lauantaina radalle pääsivät kaikkiaan neljän luokan kilpailijat.

Kuva 50 voittaja Härkönen: Oliver Härkönen oli nopein MX50-luokassa.
Kuva 50 voittaja Härkönen: Oliver Härkönen oli nopein MX50-luokassa.

Päivä käynnistyi kaikkein nuorimpien kilpailijoiden startilla eli radalle pääsi MX50-luokka. Ensimmäisessä erässä Oliver Härkönen kävi tiukan kisan Peetu Sarvasillan kanssa. Sarvasilta nousi välillä johtoonkin, mutta Härkönen palasi takaisin kärkeen viimeisellä kierroksella ja kuittasi voiton reilun sekunnin turvin. Kolmantena ruutulipulle ehti Elmeri Salokoski.

Toinen erä kirjattiin selkeästi Salokoskelle. Hän johti erää lähdöstä maaliin ja kuittasi voiton sekunnin erolla. Härkönen ja Sarvasilta väänsivät jälleen keskenään tiukan kisan, tällä kertaa kakkospaikasta. Härkönen oli kilpakumppaniaan nopeampi, mutta vain vajaalla sekunnilla. Päivän yhteistuloksissa voiton otti Härkönen, Salokoski nousi erävoitollaan toiseksi ja kolmantena podiumille nousi Sarvasilta.

Kuva 65 voittaja Lindström: Mikke Lindström ajoi voittoon MX65-luokassa.
Kuva 65 voittaja Lindström: Mikke Lindström ajoi voittoon MX65-luokassa.

Lindströmistä voittaja

MX65-luokassa paremmuutta lähti ratkomaan 77 kilpailijaa, joten asian selvittämiseksi tarvittiin kaksi finaalia. Aika-ajojen perusteella 40 nopeinta kuljettajaa ajoi A-finaalissa. Avauserän voitosta kisasivat Sami Oinonen ja Mikke Lindström. Oinonen aloitti nopeimmin, mutta Lindström otti nopeasti kärkipaikan haltuunsa. Oinonen kuittasi kuitenkin järjestyksen takaisin neljännellä kierroksella ja vei voiton vajaan neljän sekunnin marginaalilla. Kolmanneksi ajoi Miska Laine.

Toisessa erässä voittoon ajoi tiukan kisan jälkeen Mikke Lindström.

Erävoitto nosti hänet myös yhteistuloksissa päivän voittoon. Erän kakkoseksi ajoi Taavi Arkonsuo ja saman sijan hän kuittasi myös yhteistuloksissa. Erän kolmas oli Leo Huuskonen, mutta yhteistuloksissa kolmantena podiumille nousi yhdeksäntenä ruutulipulle ajanut avauserän voittaja Sami Oinonen.

B-finaalissa voiton otti Aleksi Isoluoma. Hän voitti molemmat erät.

Toiseksi sijoittui Mikael Korhonen ja kolmanneksi Jami Räsänen.

Laaksonen hallitsi

MXC/B-luokassa kilpailijoita oli vielä enemmän eli 88. Näin finaalejakin tarvittiin kolme kappaletta. A-finaalin ensimmäinen erä käynnistyi Eeka Laaksosen johdolla, mutta kolmannella kierroksella kärkeen nousi Okko Ollila. Johto säilyi helposti maaliin saakka ja ero Laaksoseen oli lopulta 11 sekuntia. Kolmanneksi kiireisin oli Sulo Hautala.

Toisessa erässä kärkikaksikon osat vaihtuivat. Eeka Laaksonen meni lähdöstä kärkeen ja karkuun ajaen selkeään erävoittoon.

Ensimmäisen erän voittanut Okko Ollila oli nyt erän kakkonen. Tämä tiesi yhteistuloksissa tasapisteitä ja päivän voittoa Laaksoselle.

Ollila oli yhteistuloksissa toinen. Erän kolmas oli Elias Villanen, mutta podiumille kolmantena nousi erässä neljänneksi ajanut Sulo Hautala.

B-finaalissa Robi Tikkanen ja Elton Sjöholm päätyivät tasapisteisiin kummankin ajaessa eräsijat 1 ja 2. Päivän voittaja oli Tikkanen voittaessaan jälkimmäisen erän. Päivän kolmonen oli Joni Salmi.

C-finaalin hoiteli kotiin puhtaasti kahdella erävoitolla Tarmo Pokkinen. Jose Luostarinen oli toinen ja Luca Majuri kolmas.

MX-liigan ulkopuolisen MXC/A-luokan voittoon ajoi Eemil Pesonen. Hän voitti selkeästi kummatkin erät. Toiseksi sijoittui Vilho Vehviläinen ja kolmanneksi Aleksi Pirinen.

Kilpailut Vantaalla jatkuvat sunnuntaina. Ensimmäinen kisastartti tapahtuu kello 11.00.

Päivän tulokset

https://speedhive.mylaps.com/Events/2190506

https://tulosarkisto.fi/races/view/633

———————————————————————–

SML Loukko.com MX-liiga Vantaa, osakilpailu 1/7, la-su 6.-7.5.2023 Etelä-Suomen Moottorikerho ry Vantaan Vauhtikeskus Katriinantie 31, 01530 Vantaa www.esmk.fi

Tulokset www.tulosarkisto.fi

SML Loukko.com Motocross-Liiga 2023

6.-7.5. Vantaa

13.-14.5. Pesämäki

10.-11.6. Iisalmi

8.-9.7. Kajaani

22.-23.7. Kuopio

19.-20.8. Imatra

2.-3.9. Sipoo

SML Loukko.com Motocross-Liiga

www.facebook.com/SMLmotocrossliiga [2]

Instagram mxliiga

Suomen Moottoriliitto ry

www.moottoriliitto.fi

Yksi kommentti artikkeliin ”Motocrossin SML Loukko.com MX-liiga polkaistiin käyntiin Vantaan Vauhtipuistosta”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.