Secto Rally Finland: Evans johtaa MM ralliosakilpailua perjantain jälkeen

Secto Rally Finlandin ensimmäinen täysi ajopäivä perjantaina tarjoili kattauksen, joka säväytti melkoisella tavalla. Ensiksi Fordin Ott Tänak keskeytti öljypohjan hajottua maakiviosumaan.

Sen jälkeen oli Hyundain Esapekka Lapin vuoro kokea liukkaan Keski-Suomen soratiet ja kilpa-auto lipesi pusikkoon. Vielä päivän toiseksi viimeisellä erikoiskokeella hallitseva maailmanmestari ja kilpailua johtanut Kalle Rovanperä ajoi Toyotansa katon kautta ympäri ja joutui keskeyttämään.

”Se oli oikealle kääntyvä mutka, eikä edes ajettu mitenkään liian lujaa. Jarrutuksen jälkeen oli tunne, että auto tulee nätisti. Sitten yhtäkkiä lähdettiinkin isoon luisuun, jota en saanut enää oikaistua. Yleensä tietää, kun on tehnyt ajovirheen, mutta tässä ei ollut sellaista tunnetta ja sitten kaikki olikin ohi”, Rovanperä kertasi tapahtumia.

Britti Elfyn Evans johtaa nyt Toyotallaan Secto Rally Finlandia. Toisena ajaa belgialainen Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville ja kolmantena Jyväskylässä asuva Toyotan japanilaisässä Takamoto Katsuta.

”Meillä on ollut hyvä päivä, mutta olemme vielä kaukana maalista. Huomenna on pitkä ajopäivä, joten pitää olla jälleen hereillä heti aamusta”, Evans kommentoi päiväänsä.

Teemu Suninen on parhaana suomalaisena neljäntenä. Jari-Matti Latvala ajaa upeasti viidentenä.

WRC2-luokassa suomalaisilla on kaksoisjohto. Jari Huttunen johtaa Sami Pajaria 12,9 sekunnilla.

Myös WRC3-luokassa sinivalkoiset värit pitävät kahta kärkipaikkaa, sillä Benjamin Korhola johtaa ja Jesse Kallio on toisena reilun 30 sekunnin päässä.

Tilanne EK 10/22 jälkeen

1. Elfyn Evans, Toyota 51.34,4
2. Thierry Neuville, Hyundai +6,9
3. Takamoto Katsuta, Toyota +16,4
4. Teemu Suninen, Hyundai +28,8
5. Jari-Matti Latvala, Toyota +1.23,7
6. Jari Huttunen, Skoda +3.14,1
7. Sami Pajari, Skoda +3.27,0
8. Nikolai Gryazin, Skoda +3.27,3
9. Oliver Solberg, Skoda +3.28,8
10. Adrien Fourmaux, Ford +3.36,4

Secto Rally Finland jatkuu lauantaina 5.8. kahdeksalla erikoiskokeella Korpilahden, Jämsän ja Kuhmoisten alueella. Ensimmäinen erikoiskoe, Västilä 1, alkaa kello 08.05.

2 kommenttia artikkeliin ”Secto Rally Finland: Evans johtaa MM ralliosakilpailua perjantain jälkeen”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.