Mertsalmi SM-motocrossin voittoon Karkkilassa

Hanna Mertsalmi tuli ennakkosuosikkina Karkkilaan, eikä turhaan, sillä molempien erien voitto vahvisti hänen asemiaan SM-sarjan johdossa.

SML AMOQ SM-Motocross -sarjan viides osakilpailu ajetaan Karkkilassa. Lauantaina SM-pisteistä ajoivat ainoastaan naisten luokan kilpailijat. Kuluneen viikon sateet tekivät aika-ajosta melkoista mutapainia, mutta aurinkoinen päivä kuivatti onneksi rataa nopeasti ja kisaerät päästiin ajamaan jo aivan kohtuullisissa oloissa.

Ensimmäisen erän aloitti parhaiten Janette Mielonen. Hän sai peräänsä Noora Uron, Hanna Mertsalmen, Riina Lampisen ja Ria Virtasen. Mertsalmi ohitti heti alussa Uron, nousi toiseksi ja lähti jahtaamaan Mielosta. Toisella kierroksella Uro menetti kolmospaikkansa Lampiselle ja Virtanen tuli puolestaan Sonja Matikaisen ohittamaksi. Tämän jälkeen tilanne vakiintui, kunnes toiseksi viimeisellä kierroksella kärkipaikka vaihtui. Hanna Mertsalmi ohitti Janette Mielosen ja ajoi erän voittoon. Mielonen oli erän kakkonen ja Riina Lampinen kolmas.

Myös toinen erä käynnistyi Janette Mielosen johdolla. Seuraavina ajoivat Hanna Mertsalmi, Noora Uro, Riina Lampinen ja Ria Virtanen. Toisella kierroksella kärkeen nousi Mertsalmi. Mielonen jatkoi toisena ja Uro kolmantena. Lampinen tippui kaksi sijaa kun neljänneksi nousi Virtanen ja viidenneksi Sonja Matikainen. Tämän jälkeen Mertsalmi karkasi muilta ja ajoi ylivoimaiseen voittoon. Mielonen ajoi ruutulipulle toisena ja kolmanneksi kiirehti Uro.

Päivän voittaja oli luonnollisesti Hanna Mertsalmi voitettuaan molemmat erät. Yhtä selkeästi Janette Mielonen oli päivän kakkonen. Kolmantena podiumille nousi eräsijat 4 ja 3 ajanut Noora Uro.

– Rata oli kuivunut yllättävän hyvin jo ensimmäisessä erässä. Pelkäsin pahempaa. Otin huonon startin ja ohittaminen oli kyllä vaikeaa, koska oli vain yksi kuiva linja. Kun pääsin kärkeen, niin sitten oli helppo ajaa. Toisessa erässä otin taas tosi huonon startin, mutta pääsin nopeammin kärkeen. En silti ollut kovin tyytyväinen ajooni, mutta se riitti tänään, Mertsalmi kertoi.

TOP250 Open -luokat

Lauantaina ajettiin myös neljän kansallisen TOP250 Open -luokan kilpailut

A-luokkaa hallitsi Eemil Silander. Hän oli kummassakin erässä ylivoimainen. Hermanni Koskinen sijoittui toiseksi eräsijoilla 2 ja 3. Päivän kolmonen oli eräsijoilla 4 ja 2 Jere Rönkkö

B-luokassa podiumin korkeimman korokkeen valloitti kummassakin erässä toiseksi ajanut Roope Vikström. Podiumin kakkospaikan miehitti avauserän voittanut ja toisessa erässä kolmanneksi ajanut Juuso Ylipahkala. Päivän kolmas oli eräsijat 6 ja 1 ajanut Viljami Kyllönen.

C-luokassa Juuso Sirkko ajoi kummassakin erässä toiseksi ja se riitti yhteistuloksissa päivän voittoon. Toiseksi sijoittui Mikko Leppänen, hän oli molemmissa erissä kolmas. Kolmantena palkintopallille nousi Ossi Soukkala. Hän ajoi eräsijat 5 ja 4.

D-luokan voittoon ajoi Mika Röyhkiö. Hän voitti ensimmäisen erän ja oli toisessa kakkonen. Tuomas Vulkko ajoi eräsijat 2 ja 3, joka oikeutti päivän kakkossijaan. Jonne Saarinen oli ensimmäisessä erässä kuudes, mutta toisen erän voitto nosti hänet päivän yhteistuloksissa kolmanneksi.

Kilpailut Karkkilassa jatkuvat sunnuntaina, jolloin ajetaan SM-pisteistä luokissa MXC/A, MX125, MX2 ja MX1. Ensimmäinen startti tapahtuu kello 12.00.

Päivän tulokset: https://tulosarkisto.fi/races/view/650

—————————————————————————————–

SML AMOQ SM-Motocross, osakilpailu 5/7, 5.-6.8.2023
Karkkilan Moottorikerho ry
www.karkkilanmoottorikerho.fi

SML AMOQ SM-Motocross

20.-21.5. Tampere
17.-18.6. Siilinjärvi
1.-2.7. Tornio
5.-6.8. Karkkila
26.-27.8. Heinola
9.-10.9. Orimattila

SML AMOQ SM-Motocross
https://www.facebook.com/SMmotocross

Suomen Moottoriliitto ry.
www.moottoriliitto.fi

Teksti: SML AMOQ SM-Motocross tiedotus / Kari Salminen,  Kuva: Tiedote

Yksi kommentti artikkeliin ”Mertsalmi SM-motocrossin voittoon Karkkilassa”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.