Tie menestykseen on mutkikas

Yksikään rallimaailman tai formulamaailman kuski ei ole päässyt huipulle ilman vastoinkäymisiä. Yksikään huippukuski ei ole päässyt huipulle yksin.

Me olemme tavanneet ja haastatelleet sekä nuorempia, että vanhempia auton ratista oman elantonsa tienanneita, rallipolkujen tai moottoriteiden ritareita, ja jokaisen tarinaan mahtuu useampia mutkia.

Tee aina parhaasi

Kaikki lähtee kuitenkin omasta halusta, omasta innosta. Aina ei kuitenkaan pelkkä halu riitä, vaan pitää tehdä kaikkensa myös oman itsensä puolesta. Huonokuntoinen ei pärjää autonratissa kovin kauaa, ja siksi mm. suomalaisten ammattiautoilijoiden ammattiajossa vietettyjen vuosien määrä ei ole läheskään optimaalinen, ennenkuin sairaslomat iskevät.

Yksi hyvä vinkki on nimenomaan omasta itsestään huolehtiminen. Ja jos olet enemmän luontaistuotteiden ystävä kuin pillereiden popsija, yksi trendituote on tutustumisen arvoinen. CBD-öljyn nimittäin sanotaan sekä auttavan mm. nukahtamisessa että moneen muuhun kehon tilapäiseen kiputilaan ja -vaivaa, joten ei ole paha rasti klikkaa tästä ja lue lisää.

Jokainen kuski tietää, kuinka tärkeätä on nukkua tarpeeksi ja olla kaikki aistit valmiina ratissa, on sitten kyse kilpakuskista tai pitkän matkan rekkakuskista.

Uskomaton esimerkki

Kirjoitimme täällä sivustollamme vähän aikaa sitten nuoresta suomalaisesta karting-kuskista Tuukka Taposesta. Hänestä on tulossa melkoinen esimerkki nuoremmille kuskeille, ja hän on vasta 14-vuotias. Tuukka on esimerkki siinä, että hän hoitaa koulun, ajamisen, treenit, ja oman hyvinvointinsa ja voimme vain toivoa, että näin tulee olemaan jatkossakin, sillä seuraavat vuodet ratkaisevat paljon hänen tulevaisuudestaan. Tätä kirjoitettaessa Tuukka nimittäin ajaa juuri toista kauden EM-osakilpailua Sarnossa Italiassa.

Ensimmäisessä erässä oltiin vielä vähän unessa, mutta sen jälkeen latu alko maistumaan entiseen malliin. Eilisistä eristä saavutettiin sijat 7, 3, 2 ja 1. Tällä hetkellä tilanne on se, että aika-ajon 13. sijalta ollaan noustu erien yhteistuloksissa sijalle 5. Tänään on edessä vielä 1 alkuerä ja finaali.Toivotaan, että tämäkin päivä menisi eiliseen malliin. Pitäkäähän lippu korkealla myös Suomessa. Se auttaa Minimiestä saamaan kaiken irti itsestään

Tuukka Taponen, Facebook päivitys juuri ennen päivän ajoja

OK-Junior sarjan FIA Karting EM-lähdössä tänään voittajaksi ajoi amerikkalainen Ugo Ugochukwu, toiseksi englantilainen Freddie Slater, kolmanneksi myös britti Arvid Lindblad, mutta sitten heti podiumin ulkopuolella vain 0,04 sekuntia Lindbladille hävinneenä Suomen Tuukka Taponen!

Sami-Matti Trogen ja BMW

Toinen nuori suomalainen rallikuski löytyy racing puolelta. Sami-Matti Trogen pääsee tositoimiin BMW:n ratissa legendaarisella Nürbrungringin radalla Saksassa. Maaliskuussa Ranskassa onnistuneesti ajetun GT3-testin jälkeen, aktiivinen yhteydenpito Walkenhorst Motorsport -tiimin kanssa on jatkunut tiiviinä. Kesäkuun puolessa välissä Trogen suoritti kilpailulupaan vaadittavan perustason lisenssin ja nyt vuorossa on ensimmäinen kilpailu saksalaistiimin kanssa. Trogenin loppuvuoden ohjelmaan kuuluu niin rata-ajoa Saksassa kuin digitaalista autourheiluakin Williams Esports -tiimissä.

Grönholm nuorempi vai senior

Inkoosta kuuluu kummia. Rallin WRC:stä eläkkeelle vetäytynyt Rallin maailmanmestari Marcus Grönholm on valmentanut poikaansa rallycross kuskin ammattiin, mutta samalla on ollut jo pitkään selvää, ettei Marcusta itseäänkään saa pidettyä poissa ratista.

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm teki paluun rallicross-radoille Ruotsissa 3.7.2020, kun All-Star Magic Weekend -tapahtumassa käynnistyi Legends-luokan kilpailu. Grönholm ajoi Ruotsin Höljesissä oman GRX-tiiminsä Hyundai i20 Supercar -autolla, jolla Marcuksen poika Niclas Grönholm ajaa tavallisesti rallicrossin MM-sarjassa. Vaikka Marcus sanoi ennen ajoaan ottavansa Ruotsin matkan ilon kautta, tiesi Niclas, että isä tulee ajamaan täysillä. Itseasiassa Marcuksen ajama aika oli myös kovempi kuin hänen poikansa voittoaika RallyX Nordicin alkuerissä!

Niclas Grönholm ajoikin loppujen lopuksi varsinaisessa ensimmäisessä rallicrossin MM-sarjan osakilpailussa itsensä neljänneksi. Voiton vei Ruotsin Johan Kristoffersson, toisena myös isäntämaan Mattias Ekström ja kolmanneksi kaasutteli saksalainen Timo Scheider. Toinen osakilpailu ajetaan samana päivänä kun tämä kirjoitus ilmestyy!

Kuka näistä suomalaisista rallikuskeista nousee omassa sarjassaan korkeimmalle pallille tänä vuonna? Meidän veikkauksemme on Tuukka Taponen, joka löytää itsensä EM-podiumilta tämän kauden finaalin jälkeen!

3 kommenttia artikkeliin ”Tie menestykseen on mutkikas”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.