Tutut nimet SM-crossin kärjessä

Motocrossin SM-sarjan neljäs osakilpailu Torniossa sujui käsikirjoituksen mukaan ja kärjessä jatkoivat edelleen tutut nimet.

SML AMOQ SM-Motocross -sarja jatkui Torniossa Kaakamon motocrossradalla kauniissa säässä, mutta aamu oli vielä ainakin katsojan kannalta turhan viileä. Päivän ensimmäisessä kisaerässä pääsi radalle MXDluokka, joka koki yhden takaiskun jo ennen starttia. Lauantaina jalkansa harjoituksissa loukannut pistekolmonen Noora Uro taisteli väkisin läpi molemmat kisaerät, mutta ei ollut enää sunnuntaina ajokuntoinen, vaan joutui jättämään Tornion toisen kisan väliin.

Ensimmäinen erä meni Hanna Mertsalmen johdolla lähdöstä maaliin. Janette Mielonen antoi kuitenkin tiukan vastuksen lähes maaliin saakka. Ruutulipulla eroa oli kuitenkin seitsemän sekuntia. Erän kolmanneksi nousi viimeisen kierroksen puristuksella Carita Lomp.

Toinen erä sujui ensimmäisen malliin Mertsalmen määrätessä vauhdin. Mielonen nousi toiseksi jo ensimmäisellä kierroksella. Lompilla kesti kolme kierrosta nousta kolmospaikalle. Yhteistuloksissa podiumille noustiin järjestyksessä Mertsalmi, Mielonen ja Lomp.

Vehviläinen vahvisti pistejohtoaan

MXC/A-luokan ensimmäisessä erässä kärkipaikka vaihtui useaan kertaan. Eeka Laaksonen johti hetken, mutta konttasi nopeasti paikkansa Nico Bystedtille. Muutaman kierroksen jälkeen kärkeen nousi Aleksi Pirinen. Sarjakärki Vilho Vehviläinen tuli kuitenkin kovaa hieman heikon alun jälkeen ja otti paikkansa kärjestä kolme kierrosta ennen maalia. Bystedt ajoi maaliin toisena ja kolmanneksi nousi erän lopulla Neo Nyberg.

Toisessa erässä onnistui myös Vehviläisen lähtö ja hän nousi kärkeen jo ensimmäisellä kierroksella voittaen erän aivan ylivoimaisesti. Sulo Hautala ajoi pitkään toisena, mutta joutui luovuttamaan kakkospaikkansa erän loppupuolella Miko Mannilalle. Hautala ajoi maaliin kolmantena.

Vilho Vehviläinen oli yhteistuloksissa luonnollisesti päivän voittaja kahdella erävoitollaan. Toiseksi sijoittui Nico Bystedt eräsijoilla 2 ja 4. Podiumin kolmospaikalle nousi eräsijat 4 ja 5 ajanut Aleksi Pirinen.

Hindersson dominoi

MX125-luokan avauserässä ensimetrit kiihdytti parhaiten Arttu Sahlsten. Kasimir Hindersson otti kuitenkin johtopaikan jo ensimmäisellä kierroksella ja ajoi selkeään voittoon. Matias Miettinen ohitti Sahlstenin erän puolivälissä ja ajoi maaliin toisena. Sahlsten ehti maaliin kolmantena.

Hindersson oli myös toisessa lähdössä omaa luokkaansa ja johti erää lähdöstä maaliin. Santeri Oinonen nousi toiselle sijalle jo erän kolmannella kierroksella. Matias Miettinen joutui sen sijaan tekemään vähän enemmän töitä noustessaan kolmannelle sijalle vasta erän puolivälissä. Yhteistuloksissa päivän voittaja oli Hindersson, toiseksi sijoittui Miettinen ja kolmossijan kuittasi Oinonen.

Rainio määräsi vauhdin

MX2-luokan ensimmäisen erän startin hoiteli nimiinsä Matias Vesterinen, mutta Sampo Rainio nousi hyvin nopeasti johtoon ja karkasi erän voittoon. Vesterinen ajoi pitkään toisena kunnes Hermanni Koskinen otti kakkospaikan itselleen. Vesterinen sijoittui erän kolmanneksi.

Toinen erä kirjattiin niin ikään Rainiolle, joka otti kärkipaikan itselleen jo ensimmäisellä kierroksella. Kakkospaikalla ajoi ensin Nico Stenberg ja sitten Matias Vesterinen. Hermanni Koskinen nousi toiseksi jo ennen erän puoliväliä ja ajoi toisena myös ruutulipulle. Vesterinen ehti maaliin kolmantena. Palkintopallille noustiin järjestyksessä Rainio, Koskinen ja Vesterinen.

Haavisto jatkaa voittoputkeaan

MX1-luokassa Juuso Matikainen ohitti parhaan startin ottaneen Teemu Makkosen jo ensimmäisellä kierroksella ja veti joukkoa 11 kierrosta. Sitten heikon lähdön ottanut Jere Haavisto sai Matikaisen kiinni, ajoi ohi ja kuittasi erän voiton. Matikainen ajoi maaliin toisena ja välillä kakkospaikallakin ajanut Emil Silander oli erän kolmas.

Toisessa erässä Emil Silander otti hyvän startin ja veti joukkoa kahdeksan kierrosta ennen kuin Jere Haavisto nousi kärkeen ja ajoi jälleen erän voittoon. Toisen kerran Silander joutui antautumaan vasta erän loppupuolella kun Juuso Matikainen tuli ohi ja nousi näin erän kakkoseksi. Silander ajoi ruutulipulle kolmantena, joten järjestys oli sama kuin ensimmäisessä erässäkin. Järjestys oli sama myös kun noustiin palkintopallille.

Seuraavan kerran SM-pisteistä ajetaan elokuun alkupuolella Karkkilassa.

Päivän tulokset https://tulosarkisto.fi/races/view/643

—————————————————————————–

SML AMOQ SM-Motocross, osakilpailu 3-4/7, 1.-2.7.2023
Polar Cross Moottorikerho ry
www.pcmk.fi

SML AMOQ SM-Motocross

20.-21.5. Tampere
17.-18.6. Siilinjärvi
1.-2.7. Tornio
5.-6.8. Karkkila
26.-27.8. Heinola
9.-10.9. Orimattila

SML AMOQ SM-Motocross
https://www.facebook.com/SMmotocross

Suomen Moottoriliitto ry.
www.moottoriliitto.fi

Teksti: SML AMOQ SM-Motocross tiedotus / Kari Salminen, Kuva: Jani Hovi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.