SML AMOQ SM Motocross Karkkila 5.-6.8.2023

Karkkilan moottorikerho järjestää SM Motocrossin kauden neljännen osakilpailun Mansikin motocrossradalla. Karkkilan moottorikerho on SM-kisajärjestäjänä jo konkari, sillä Mansikin saviradalla on järjestetty SM-kilpailuja vuosittain jo yli 10 vuoden ajan. Tänä vuonna SM-viikonloppuna ajaa lauantaina naisten SM-luokka ja harrastelijakuljettajille suunnatut TOP250 A, B, C ja D-luokat. Sunnuntaina pärähtääkin oikein kunnolla, kun savea pöllyttää neljä SM-luokkaa MX1, MX2, MX125 ja MXC/A. Karkkilaan odotetaan viikonlopun aikana lähes kahtasataa kuljettajaa eri luokkiin. SM-sarjassa ajetaan tänä vuonna kuusi osakilpailua ja ennen Karkkilaa on ajettu Tampereen, Siilinjärven ja Tornion osakilpailut.

Liput ovat jo myynnissä Lippu.fi:ssä ja ne kannattaakin ostaa ennakkoon ja välttää näin jonottamiselta kisapäivänä. Ennakkoliput saat ostettua myös edullisemmin kuin portilta.  Alle 12-vuotiaat pääsevät seuraamaan kisatapahtumat ilmaiseksi.

Kilpailun järjestäminen on jo pitkälti rutiinia, mutta vaatii silti paljon työtä ja kilpailuvalmistelut onkin aloitettu hyvässä ajoin maalis-huhtikuussa. Karkkilan moottorikerholla ei ole palkattua työvoimaa, vaan kilpailut järjestetään täysin talkootyönä. Karkkilan moottorikerho saa apua ja tukea paikallisilta yrityksiltä, joita ilman kilpailun järjestäminen olisikin mahdotonta.

Aktiivinen moottorikerho

Karkkilan moottorikerholla on parisensataa jäsentä. Suurin osa jäsenistä on ajavia jäseniä, mutta joukkoon mahtuu myös iso nippu kannatusjäseniä. Moottorikerhon jäsenistä suurin osa harrastaa motocrossia, mutta kerholla on myös aktiivinen endurojaosto ja Classic motocross – porukka. Vuonna 2022 Karkkilan moottorikerhoon perustettiin RC autojaosto, jolla on toimintaa talvella sisäautoradalla Karkkilan Ala-Emalilla. Kesäksi 2023 on tarkoitus avata Mansikin motocrossradan tuntumaan RC autojen ulkorata. Karkkilan moottorikerho toivottaa kaikki tervetulleeksi mukaan toimintaan ja varsinkin juniorikuljettajia kaivataan jatkuvuuden säilyttämiseksi. Voit käydä tutustumassa enemmän kerhon toimintaan netissä: www.karkkilanmoottorikerho.fi.

Karkkilan motocrossrata tunnetaan Suomessa yhtenä parhaimmista motocrossradoista. Se poikkeaa suurimmasta osasta radoista siinä, että se on materiaaliltaan savea ja ainoa kova rata,  jossa kisataan SM-tasolla. Karkkilan kilpailu kerääkin joka vuosi paikan päälle runsaan määrän yleisöä ja saa vuosittain kuljettajilta hyvää palautetta. Saviradan huonona puolena on valtava työmäärä, joka on tehtävä sen saattamiseksi kisakuntoon. Rata revitään rikki kauttaaltaan ja kastellaan läpimäräksi, jotta pöly saadaan pidettyä kurissa kisojen ajan.

Karkkilan moottorikerho toivottaa kaikki moottoripyöräilystä ja vauhdikkaasta menosta nauttivat ihmiset Mansikkiin elokuun ensimmäisenä viikonloppuna!

7 kommenttia artikkeliin ”SML AMOQ SM Motocross Karkkila 5.-6.8.2023”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.