Suomalaiset maailmalla: Valtteri Bottas ja Kanadan F1 GP

Alfa Romeo F1 -tiimi saavutti tärkeän pisteen Kanadan Grand Prix’stä, kun Valtteri Bottas nousi neljä sijaa ja sijoittui kymmenen parhaan joukkoon Circuit Gilles Villeneuvella. Suomalainen suoritti vakaan kilpailun, tukemalla itseään hyvällä vastakkaisella strategialla, joka nosti hänet sijoitustaulukossa ylöspäin. Hän jäi lopulta kymmenenneltä sijalta Lance Strollin taakse kisan viimeisillä metreillä. Kymmenes sija palautui välittömästi hänelle, kun edellä ajava Lando Norris sai viiden sekunnin aikasakon ja putosi Valtterin taakse.

Zhou Guanyulle kilpailu oli haastavampi, kun hän lähti ruudukon takaa. Kiinalaiskuljettaja onnistui silti saamaan hyvää vauhtia C43-autostaan ja oli mukana useissa taisteluissa sijoituksista, nousten neljä sijaa ja sijoittuen 16:nneksi.

Tänään saavutettu piste nostaa Alfa Romeo F1 -tiimin kokonaispistemäärän seitsemään, mikä mahdollistaa tiimin ohittavan Haasin sijoituksissa ja nousevan seitsemänneksi valmistajien mestaruuskilpailussa.

Meidän on oltava tyytyväisiä tähänään saavutettuun yhteen pisteeseen Valtterin kanssa, vaikka onkin aina hieman karvasta menettää yksi sija [Lance Strollille] vain muutamalla metrillä maalilinjalle. Yksi piste voi kuitenkin tehdä ratkaisevan eron kauden lopussa, ja olemme nyt saavuttaneet pisteitä kahdessa peräkkäisessä kilpailussa. Haluan kiittää koko tiimiä heidän kovasta työstään tämän tuloksen eteen, mikä ei ollut itsestäänselvyys eilisen aika-ajojen jälkeen. Tiedämme, että lauantait ovat se, mihin meidän on keskityttävä: parempi lähtöruutupaikka voi mahdollistaa taistelun korkeammista sijoituksista ja lopulta enemmän pisteitä. Kilpailunopeuden osalta autojemme vaikuttavat paremmilta, joten tiedämme, että C43-kokonaispaketti voi olla kilpailukykyinen. Zhoulle tämä oli vaikeampi viikonloppu; lähtöpaikka 20:stä vaati meidän kokeilla jotain erilaista, joten kokeilimme vaihtoehtoista strategiaa hänen kanssaan hyvittääksemme hieman menetettyä maata. Otamme kuitenkin tämän pisteen mukaamme ja palaamme töihin jatkaaksemme pistetilamme parantamista Spielbergissä kahden viikon kuluttua. Kilpailemme pysyvillä radoilla kesäloman alkuun saakka, ja olemme varmoja, että ne sopivat paremmin aika-ajo-suorituksiimme. Näimme jälleen kerran, kuinka tiukka taistelu on: yksi metri voi maksaa sijoituksen, aivan kuten yksi kymmenesosa aika-ajossa voi tehdä eron Q2:n ja Q3:n välillä. Meidän on jatkettava niin kovaa työskentelyä kuin mahdollista sekä radalla että tehtaalla jatkuvan parantamisen saavuttamiseksi

Alessandro Alunni Bravi, tiimin edustaja

Valtteri Bottas (auto numero 77):

Alfa Romeo F1 Team Stake C43 (Runko 02/Ferrari)
Kilpailun tulos: 10:
Nopein kierros: 1:16.625 (kierros 52)
Renkaat: Uudet hard-renkaat (36 kierrosta) – Uudet medium-renkaat (34 kierrosta)

Olen tyytyväinen päivän kilpailuumme: nousin neljä sijaa kilpailun aikana, ja aina on hyvä päivä, kun niin tapahtuu, erityisesti kun saavutetaan kymmenes sija, mikä oli ollut päämäärämme koko viikonlopun ajan. Olisi voinut olla sija yhdeksän, mutta renkaani alkoivat kulua loppua kohti, ja Lance [Stroll] ohitti minut maalilinjalla. Silti uskon voivamme sanoa suorittaneemme vakaan kilpailun tänään, hyvällä strategialla lisäksi; Monacon jälkeen olemme edistyneet kohtuullisesti, mikä on todiste kaikista kotona Hinwilissä tehdyn kovan työn tuloksista. Vaikka tuomme tänään kotiin vain yhden pisteen, se on palkinto ja motivaatioboosti jatkaa metsästystä lisää. Nyt on tärkeää jatkaa työtä tähän suuntaan ja keskittyä parantamaan lauantain suoritustamme. Meidän on vielä otettava muutamia askeleita eteenpäin, ja olen varma, että voimme saavuttaa sen yhdessä.

Zhou Guanyu (auto numero 24): Alfa Romeo F1 Team Stake C43 (Runko 01/Ferrari)

Kilpailun tulos: 16.
Nopein kierros: 1:17.090 (kierros 508)
Renkaat: Uudet medium-renkaat (12 kierrosta) – Uudet hard-renkaat (20 kierrosta) – Uudet hard-renkaat (37 kierrosta)

Tiesimme, että kilpailusta tulee aina vaikea, kun otetaan huomioon lähtöpaikkamme, mutta uskoin silti, että meillä oli mahdollisuus kääntää tilanne: valitettavasti emme onnistuneet siinä. Kun turva-auto poistui radalta, tunsin voivamme taistella; olimme lähteneet keskikovilla renkailla, ja ne tuntuivat varsin hyviltä. Valitettavasti kilpailu ei edennyt tarvitsemallamme tavalla, ja viimeisen varikkopysähdyksen jälkeen meillä ei ollut paljon tehtävissä. Emme voi kieltää, että toivoimme edelleen parantavamme tuloksiamme, mutta tämä viikonloppu ei ole ollut helppo meille. Se voi tapahtua, mutta nyt on tärkeää keskittyä palaamaan hyviin suorituksiin, jotka olemme osoittaneet viime aikoina, ja olla valmiina kahden viikon kuluttua Spielbergissä. Olemme nähneet aiemmin, kuinka mitä tahansa voi tapahtua Sprint-viikonloppuna: jos pelaamme korttimme hyvin, pystymme palaamaan kymmenen parhaan joukkoon.

Lähde: https://www.sauber-group.com/motorsport/f1-news/2023-canadian-grand-prix-sunday/

Yksi kommentti artikkeliin ”Suomalaiset maailmalla: Valtteri Bottas ja Kanadan F1 GP”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.