Espanjan GP ja Alfa Romeon sekä Bottaksen tunnelmat perjantailta

Alfa Romeo F1 -tiimi KICK testasi laitteistoaan suorittaessaan kaksi kiireistä harjoitussessiota Espanjan Grand Prix’tä varten. Tiimi suoritti mittavan määrän kierroksia hyödyntäen hyviä olosuhteita ja täydellistä testipaikkaa arvioidakseen täysin aero-pakettia, joka otettiin käyttöön Monacossa, sekä tehdäkseen kokeiluja Pirellin kokeellisilla renkailla.Tiimi analysoi nyt kerättyä dataa ja tähtää toiseen edistysaskeleeseen huomisen aika-ajosession edellä Circuit de Barcelona-Catalunyalla.

Valtteri Bottas (car number 77):
Alfa Romeo F1 Team KICK C43 (Chassis 02/Ferrari)
FP1: 16th / 1:15.978 (24 kierrosta)
FP2: 9th / 1:14.448 (32 kierrosta)

Mielestäni meillä oli kohtalainen päivä. Auto tuntui paremmalta minulle toisen harjoitussession aikana, kun teimme muutamia säätöjä, ja kierrosaikani parani myös. Nyt kaikki keskitymme kerätyn datan analysointiin, jotta löydämme jotain lisää huomista varten. Pidän radan muutoksista; mielestäni se on hauskaa. Pidän tästä ratakierroksesta ilman viimeistä chicanea, se tuo mukaan enemmän sujuvuutta, mikä on mukavaa. Kuten ennustettiin, kilpailukenttä on äärimmäisen tiukka, ja jokainen kymmenesosa voi olla avain hyvään aika-ajoon. Uskon, että voimme asettaa realistisen tavoitteen päästä Q3:een huomenna, ja sitä kohti työskentelemme.

Valtteri Bottas

Pidän nopeista radoista, joten tänään on ollut melko hauska kokemus täällä Barcelonassa. Päivä sujui melko mutkattomasti, teimme paljon työtä ymmärtääksemme päivityksemme ja uuden radan layoutin. Uusi viimeinen sektori asettaa renkaille haasteita, siinä tulee olemaan vaikeuksia ohituksissa ja renkaiden kulumisessa: se on myös melko epätasainen, mutta kokonaisuudessaan olen melko tyytyväinen siihen. Kilpailukenttä on todella tasainen, sijoilta 8-20 on vain hienoja marginaaleja, joten huomenna meidän on oltava parhaimmillamme aika-ajossa. Tietysti meidän täytyy löytää hieman enemmän illalla, mutta jos teemme läksymme, voimme olla mukana hyvässä tuloksessa.

Zhou Guanyu

Originaali: https://www.sauber-group.com/motorsport/f1-news/2023-spanish-grand-prix-friday

2 kommenttia artikkeliin ”Espanjan GP ja Alfa Romeon sekä Bottaksen tunnelmat perjantailta”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.