Alfa Romeo ja Zandvoortin sateinen GP

Alfa Romeo F1 -tiimi jäi ilman palkintoa Zandvoortista haastavan viikonlopun jälkeen Alankomaissa. Kilpailu oli voimakkaasti sään vaikuttama, äkilliset rankkasateet tekivät radasta lähes ajokelvottoman. Zhou Guanyu ja Valtteri Bottas ajoivat molemmat ajoittain pistesijoilla: lopulta tiimi ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään tätä asemaa, sillä Valtteri sijoittui 14:nneksi ja Zhou selvisi vahingoittumattomana sadeaiheisesta kolarista ensimmäisessä mutkassa.

Tiimi kokoontuu ja keskittyy seuraavaan tapahtumaan, kauden viimeiseen Euroopan kilpailuun ja vuotemme tärkeään hetkeen – Italian Grand Prix’hin.

Tämä kilpailu merkitsee vaikean viikonlopun päätöstä tiimille. Emme olleet kilpailukykyisiä aika-ajoissa emmekä kilpailussa, ja tähän oli keskityttävä. Tiimi yritti kaikkensa: teimme joitain hyviä strategisia päätöksiä vaihtelevissa olosuhteissa ja pääsimme hyvään asemaan Zhou’n kanssa. Kokeilimme päinvastaista strategiaa Valtterin kanssa, jättäen hänet ulos kuivilla renkailla, kattaaksemme kaikki skenaariot. Meidän mekaanikkomme tekivät hyvää työtä hallitessaan kaikki varikkopysähdykset vaikeissa olosuhteissa. Valitettavasti lopussa autossa ei ollut riittävästi vauhtia, ja kun olosuhteet palasivat normaaleiksi, emme pystyneet pysymään pisteillä. Zhou’n kolarissa oli kova isku, mutta onneksi hän pystyi poistumaan paikalta loukkaantumattomana. Emme anna periksi: jatkamme vain kovaa työskentelyä suorituskyvyn parantamiseksi ja eteenpäin siirtymiseksi, aloittaen ensi viikonloppuna Monzassa

Alessandro Alunni Bravi, Tiimin Edustaja

Ennen kaikkea olen todella iloinen nähdessäni, että Zhou voi hyvin kolaristaan huolimatta. Jokainen kaoottinen kilpailu on mahdollisuus, ja tuntuu siltä, että emme todella pystyneet hyödyntämään sitä täysin tänään. Meillä oli todella hyvä lähtö, ja saimme korjattua paljon sijoituksia. Kun sade alkoi, pysyimme radalla, mikä ei ollut helppoa niin vaativissa olosuhteissa. Pito oli erittäin heikko, ja näkyvyys oli rajallinen, mikä teki ajamisesta entistä vaikeampaa niin teknisellä radalla. Loppujen lopuksi meillä ei vain ollut tarpeeksi vauhtia ollaksemme pisteillä, erityisesti normaaleissa olosuhteissa. Meidän täytyy ymmärtää, mikä meni vikaan ja parantaa sitä. Tiedän, että kaikki tekevät kovasti töitä sen eteen. Seuraavaksi on vuorossa Monza: se on meille tärkeä kilpailu aivan erilaisella radalla, ja voimme varmasti tehdä paremmin kuin tässä kilpailussa. Monzan katsomoissa on paljon ihmisiä tehtaaltamme, ja odotamme kaikkea sitä tukea innolla.

Valtteri Bottas, 14.

Kilpailun päättäminen esteeseen ei ole koskaan mukavaa: En ole loukkaantunut, mikä on kaikkein tärkeintä, mutta olen pettynyt, koska suoritimme kohtuullisen kilpailun siihen saakka. Rankkasade oli hyvin äkillinen, ja se oli hankala hetki minulle: olin yksi ensimmäisistä tapahtumapaikalla ensimmäisessä mutkassa, en puskenut olosuhteiden vuoksi, mutta heti kun kosketin jarruja, auto alkoi vesiliukua. En voinut tehdä oikeastaan mitään, en voinut vähentää nopeutta ja osuin suoraan esteisiin. Ennen sitä kilpailu oli ollut kiireinen, ja olimme viettäneet paljon aikaa hyvissä sijoituksissa. Olimme melko vahvoja sateessa, mutta heti kun keli kuivui, meillä ei ollut oikein vauhtia pysyäksemme kymmenen parhaan joukossa. Turva-auto ei auttanut meitä: meillä oli keskikovat renkaat, ja toivoimme pitkää stinttiä, mutta heti kun kilpailu tasoitettiin, päädyimme pehmeiden renkaiden käyttäjien joukkoon, emmekä pystyneet pitämään heitä takanamme. Siirrymme nyt Monzaan, meille tärkeään kilpailuun: toivottavasti voimme saada paremman tuloksen.

Zhou Guanyu, keskeytys

Alkuperäinen tiedote: https://www.sauber-group.com/motorsport/f1-news/2023-dutch-grand-prix-sunday/

2 kommenttia artikkeliin ”Alfa Romeo ja Zandvoortin sateinen GP”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.