Alfa Romeon vauhti ei riittänyt Suzukan aika-ajossa

Alfa Romeo F1 -tiimi ei pystynyt hyödyntämään lupaavaa vauhtiaan, joka näkyi harjoituksissa, kun se osallistui Japanin Grand Prix’n aika-ajoihin. Valtteri Bottas asetti 16. nopeimman ajan, vain sadasosasekunteja Q2-rajan ulkopuolella, ennen tiimikaveriaan Zhou Guanyuta, joka oli sijalla 19. Suzukan radalla oli haastava iltapäivä tiimille: yön aikana tehdään töitä selvittääkseen, mikä tänään puuttui, sillä molemmat kuljettajat pyrkivät nyt parantamaan sijoituksiaan huomisen kilpailussa, ajaen kentän läpi kohti kymmenen parhaan joukkoa.

Kohtasimme jälleen vaikean aika-ajosession tänään, sillä kumpikaan autoista ei päässyt Q1:stä eteenpäin. Tiimissä oli korkeampia odotuksia FP3:n päätteeksi, kun näimme autojemme edistyvän perjantaista, mutta valitettavasti emme pystyneet ottamaan sitä tarvittavaa lisäaskelta ennen aika-ajoa, toisin kuin kilpailijamme. Sekä Valtterin että Zhoun viimeiset nopeat kierrokset kärsivät radalla olleesta liikenteestä; emme kuitenkaan halua etsiä tekosyitä, vaan sen sijaan analysoida työtämme selvittääksemme, miten voisimme ottaa suuremman askeleen FP3:sta aika-ajoon. Tiimiämme odottaa jälleen haastava kilpailu huomenna, ja meidän kaikkien on tehtävä parhaamme pisteiden saamiseksi. Vauhtimme näytti kohtuulliselta, mutta olemme jälleen nähneet, kuinka kilpailu on niin tiukkaa, että mikä tahansa tekijä, jopa pienin, voi tehdä eron Q1:n, Q2:n ja jopa Q3:n välillä. Meidän on nyt pysyttävä yhdessä tiiminä, käännettävä tämän päivän sivu ja keskityttävä parantamaan huomenna ja tulevissa aika-ajoissa.

Alessandro Alunni Bravi, tiimin edustaja

Emme pystyneet hyödyntämään auton potentiaalia tänä iltapäivänä, ja se on epäilemättä pettymys, sillä olimme näyttäneet hyvältä sekä tunteen että vauhdin suhteen jokaisessa sessiossa ennen aika-ajoa. Valitettavasti punainen lippu vaikutti ensimmäiseen nopeaan kierrokseeni; viimeinen oli itse asiassa melko puhdas, lukuun ottamatta jotain liikennettä ensimmäisessä sektorissa, mutta menetimme jonkin verran vauhtia suhteessa suoriin kilpailijoihimme tänään, ja putosimme lopulta ulos Q1:stä vain muutamalla sadasosalla. Käymme läpi sen yön aikana ja yritämme selvittää, mitä tarkalleen ottaen tapahtui, jotta olisimme paremmassa kunnossa huomenna. Pitkän matkan vauhtimme näytti itse asiassa lupaavalta, joten uskon, että meillä on edelleen mahdollisuus parantaa sijoituksiamme ja tehdä parannuksia radalla.

Valtteri Bottas (car number 77):
Alfa Romeo F1 Team Stake C43 (Chassis 02/Ferrari)
FP3: 11th / 1:31.699 (15 laps)
Q1: 16th / 1:31.049 (5 laps)

Automme tuntui hyvältä, vaikka menetimmekin selvästi vauhtia tänään. Valitettavasti olin jo Q2:n rajalla, kun jouduin liikenteeseen ja kompastuin kierroksellani kohdassa 9, mikä lopulta pilasi mahdollisuuteni päästä läpi. Kaiken kaikkiaan Q1 oli minun osaltani hyvin sekava, mutta tunnen, että se, missä päädyimme tänään, ei todellakaan heijasta niitä suorituksia, joita olemme näyttäneet tähän mennessä viikonloppuna – eikä sitä, missä meidän olisi pitänyt olla. Uskon, että olisimme mahdollisesti voineet päästä jopa Q3:een, ottaen huomioon radan kehityksen eri sessioiden aikana. Tänään ei ollut meidän päivämme, ja vaikka lähtö takarivistä tulee olemaan haastavampi, jatkamme työntekoa ja annamme parhaamme huomenna taistellaksemme mukavasti ja edetäksemme kentällä.

Zhou Guanyu (car number 24):
Alfa Romeo F1 Team Stake C43 (Chassis 03/Ferrari)
FP3: 10th / 1:31.668 (15 laps)
Q1: 19th / 1:31.398 (6 laps)

Lähde: https://www.sauber-group.com/motorsport/f1-news/2023-japanese-grand-prix-saturday/

2 kommenttia artikkeliin ”Alfa Romeon vauhti ei riittänyt Suzukan aika-ajossa”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.