MX-liigaa ajetaan tulevana viikonloppuna Pesämäen Moottoriurheilukeskuksessa Honkajoella

SML Loukko.com MX-liigan toinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Pesämäen Moottoriurheilukeskuksessa Honkajoella.

Vain viikko ehti kulua SML Loukko.com MX-liigan avauskilpailusta, kun vuorossa on jo sarjan toinen osakilpailu. Kaksipäiväistä kilpailua isännöi Porin Moottorikerho.

Nuorilla aloitetaan

Lauantaina radalle pääsevät nuoremmat motocrossarit, joita kisaan onkin ilmoittautunut jälleen melkoisesti. Kilpaluokkia on lauantaina vain kolme, MX65, MXC/B sekä MXC/A. MX65-luokassa on mukana 60 kilpailijaa ja MXC/B-luokassa 78 kilpailijaa, joten molemmissa luokissa ajetaan sekä A- että B-finaalit. Lisäksi MX-liigan ulkopuolella ajetaan MXC/A-luokan kilpailu, jossa on mukana 4 kilpailijaa. Aika-ajot käynnistyvät kello 9.00 ja kisaerät kello 12.00.

Päivän aloittaa MX65-luokka. Ennakkosuosikkina kisaan lähtee Forssan Moottoriseuraa edustava Mikke Lindström, joka Vantaalla voitti neljästä erästä kolme ja oli kerran toinen. Kärkisijoille tähtäävät varmasti myös Vantaan kakkonen Taavi Arkonsuo ja kolmonen Leo Huuskonen.

MXC/B-luokassa Eeka Laaksonen ja Okko Ollila tasasivat voitot ja kakkossijat Vantaalla, joten kaksikon vauhti on varmasti kohdillaan myös Pesämäessä. Myös järjestävän seuran Anton Agge saattaa olla hyvinkin korkealla tulosluettelossa.

Isompien vuoro

Sunnuntai ajetaan samalla aikataululla kuin lauantaikin, eli kisaerät käynnistyvät kello 12.00. Kaikki luokat ajavat kansallisen kilpailun, eli MXC/B-luokan kilpailijatkaan eivät aja sunnuntaina MX-liigan pisteistä. Muut luokat ovat aikuisten luokkia MX TOP250 OPEN A, B, C ja D, joihin kilpailijat on jaettu aiemman menestyksen perusteella. Näin pyritään saamaan kilpailuista tasaväkisiä.

Mielenkiintoisin on luonnollisesti A-luokka, jossa on mukana monia kovia nimiä, jotka varmasti viimeistelevät ja vertaavat vauhtiaan seuraavana viikonloppuna ajettavaa SM-sarjan avausta varten. Ilmoittautuneiden joukossa ovat muun muassa viime vuoden MX1-luokan Suomen mestari Jere Haavisto, SM-hopeamitalisti Juuso Matikainen sekä SM-nelonen Pekka Nissinen. MX2-luokan puolelta mukana ovat SM-kakkonen ja -kolmonen eli Mauno Nieminen ja Kasper Kangasniemi. Unohtaa ei pidä myöskään hallitsevaa MX125-luokan Suomen mestaria Aaro Mennaa.

Liput tapahtumaan voi hankkia osoitteesta lippu.fi. Yhden päivän lippu maksaa 10 EUR. Portilta ostettuna liput maksavat 12 EUR.

Pesämäen Moottoriurheilukeskus sijaitsee osoitteessa Vanhamaantie 237, Honkajoki.

——————————————————————————-

SML Loukko.com MX-liiga Honkajoki, osakilpailu 2/7, la-su 13.-14.5.2023 Porin Moottorikerho ry Pesämäen Moottoriurheilukeskus Vanhamaantie 237, Honkajoki www.porinmoottorikerho.fi

Tulevat tulokset Honkajoen kilpailuista

https://tulosarkisto.fi/races/view/634

https://tulosarkisto.fi/championships/index/1 [1]

SML Loukko.com Motocross-Liiga 2023

6.-7.5. Vantaa

13.-14.5. Pesämäki

10.-11.6. Iisalmi

8.-9.7. Kajaani

22.-23.7. Kuopio

19.-20.8. Imatra

2.-3.9. Sipoo

SML Loukko.com Motocross-Liiga

www.facebook.com/SMLmotocrossliiga [2]

Instagram mxliiga

Suomen Moottoriliitto ry

www.moottoriliitto.fi [3]

Teksti: SML Loukko.com MX-liiga tiedotus / Kari Salminen, Kuva: Jani Hovi

Yksi kommentti artikkeliin ”MX-liigaa ajetaan tulevana viikonloppuna Pesämäen Moottoriurheilukeskuksessa Honkajoella”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.