MX-Liiga kuopio 6.8. motocross

SML Loukko.com MX-liigan kuudes osakilpailu ajetaan Heinjoen motocrossradalla Kuopiossa. Elias Villasesta kruunattiin sarjan ensimmäinen liigamestari.

Sade kiusasi Kuopion osakilpailua sen verran, että EMX Junior -luokassa ei tällä kertaa ajettu kuin yksi erä johtuen radan liukkaudesta.

Voittoon ajoi Aron Lydman, toiseksi sijoittui Siru Kettunen ja kolmantena palkintopallille nousi Kevin Grönvall.

MX50-luokan ensimmäisessä erässä Jooa Hakulinen otti lähdöstä kärkipaikan ja oli todella lähellä ottaa sarjan ensimmäisen erävoittonsa. Viimeisellä kierroksella Felix Lind nousi kuitenkin ohi ja puristi ruutulipulle kaksi sekuntia ennen toiseksi jäänyttä Hakulista. Koko erän ajan kolmospaikalla ajoi Aleksi Väliaho.

Toisessa erässä ei Felix Lind ollut yllätettävissä, vaan otti kärkipaikan heti startista ja ajoi erän voittoon. Jooa Hakulinen oli erän kakkonen ja Aleksi Väliaho kolmas. Näin järjestys oli aivan sama kuin ensimmäisellä kierroksellakin, joten tämä oli myös päivän yhteiskilpailun tulos.

Villasesta liigamestari

MX65-luokassa oli kaikkiaan 81 kilpailijaa, joten finaaleita tarvittiin kaksi. A-finaalissa ensimmäisen erän aloitti parhaiten Elias Villanen perässään Jimi Marttila ja Severi Hytönen. Hytönen ohitti kuitenkin nopeasti Marttilan ja nousi kakkospaikalle. Tämä oli myös maaliintulojärjestys, vaikka Hytönen saavuttikin selkeästi Villasta erän loppupuolella.

Toisen erän aloitti vahvimmin Jimi Marttila ja jatkoi kärjessä ruutulipulle saakka. Severi Hytönen kävi tiukkaa kisaa kakkospaikasta Elias Villasen kanssa siihen asti, että Villanen sortui virheeseen säilyttäen kuitenkin kakkospaikkansa. Tämän jälkeen Villanen päätti tyytyä erän kolmossijaan. Päivän yhteistuloksissa voittajaksi ajoi Marttila. Villanen päätyi tasapisteisiin Marttilan kanssa, mutta oli kisan kakkonen. Kolmantena podiumille nousi Hytönen.

Samalla varmistui myös se, että Villasesta kruunattiin kauden ensimmäinen liigamestari.

Luokan B-finaalin ensimmäisessä erässä Eetu Laaksonen aloitti parhaiten, mutta jo ensimmäisellä kierroksella Eliisa Keltanen otti kärkipaikan Laaksoselta ja ajoi erän voittoon. Juho Majuri ajoi maaliin toisena ja kolmanneksi sijoittui Samuel Salovaara. Myös toinen erä sujui Eliisa Keltasen hallinnassa. Erän kakkoseksi ajoi Nooa Haipus ja ensimmäisen erän malliin kolmas oli Samuel Salovaara.

Päivän yhteistuloksissa Keltanen oli selkeä voittaja. Päivän kakkoseksi sijoittui Haipus ja kolmanneksi Salovaara.

Mannila voitti C/B:n

Myös MXC/B-luokassa tarvittiin kaksi finaalia. A-finaalin ensimmäisessä erässä Aleksi Pirinen veti joukkoa kaksi ensimmäistä kierrosta, mutta lipsahti sitten nurin ja putosi kauas kärjestä.

Kärkipaikalle nousi Santeri Lehmonen, jota Miko Mannila ahdisti tiukasti erän lopussa. Mannila hävisi lopulta Lehmoselle sekunnin ja oli toinen. Kolmanneksi sijoittui Aapo Rantanen.

Toisessa erässä Miko Mannilan alku ei ollut aivan paras mahdollinen, mutta vauhti oli kohdallaan ja Mannila nousi sija kerrallaan erän voittoon. Santeri Lehmonen ajoi nyt toiseksi ja erän kolmas oli Lari Hartus. Yhteistuloksissa Mannila ja Lehmonen ylsivät tasapisteisiin.

Voittaja oli toisen erän voitollaan Mannila ja Lehmonen sijoittui toiseksi. Kolmannesta sijasta käytiin myös tiukka kisa, sillä Lari Hartus, Arttu Savola ja Aapo Rantanen päätyivät tasapisteisiin. Päivän kolmoseksi sijoittui lopulta Hartus.

Luokan B-finaalissa ensimmäisen erän voittoon ajoi Veikko Virtanen, toinen oli Eetu Aronen ja kolmas Patrik Leskinen. Sama kolmikko oli kärjessä myös toisessa erässä. Nyt järjestys oli Leskinen, Aronen ja Virtanen. Podiumille noustiin järjestyksessä Leskinen, Virtanen ja Aronen.

MXC/A-luokan kisassa Remu Heikkinen ajoi voittoon eräsijoilla 1 ja 2. Toiseksi sijoittui Rene Nyman. Hän ajoi eräsijat 3 ja 1. Kolmas oli Samu Hytönen eräsijoilla 2 ja 3.

Kilpailut Kuopiossa jatkuvat huomenna, jolloin vuorossa ovat TOP250 Open-luokan erät sekä MXQUAD-luokan SM-erät.

Päivän kaikki tulokset https://speedhive.mylaps.com/Events/2027237

Elias Villanen varmisti ensimmäisenä oman luokkansa liigamestaruuden

SML Loukko.com Motocross-Liiga 2022

7.-8.5. Hyvinkää

14.-15.5. Sipoo

11.-12.6. Vantaa

2.-3.7. Salo

23.-24.7. Rauma

6.-7.8. Kuopio

3.-4.9. Kajaani

SML Loukko.com Motocross-Liiga

www.facebook.com/SMLmotocrossliiga

Suomen Moottoriliitto ry.

www.moottoriliitto.fi

Suomen Moottoriliitto sata vuotta 2022

0-100-konsepti

www.0-100.fi

Facebook: @0100fi

Instagram: @0100fi

Twitter: @0100fi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.